האפשרות להפוך ביום בהיר אחד מאדם בריא לחלוטין לאדם סיעודי עלולה למוטט את עולמנו לא רק פיזית ונפשית אלא גם כלכלית שכן כאשר אנו הופכים לסיעודיים אנו זקוקים לגורם שיממן את העלות הגבוהה של הטיפולים הסיעודיים. ביטוח סיעודי מופעל מרגע שהוכח הצורך בשירותי סיעוד והוא מגן עליכם ועל בני משפחתכם מפני התמוטטות כלכלית.
ביטוח סיעודי וקריטריון ה- ADL
אומנם בני האדם חיים כיום למשך זמן ארוך יותר, אך הדבר אינו מתקשר בהכרח עם איכותם. למעשה מספר החולים הסיעודיים רק עולה בהדרגה מתמדת עם השנים עקב אורח החיים שלנו ועקב נזקי הזמן לגופינו ונפשנו ועל כן ביטוח סיעודי הופך להכרחי יותר. על מנת לקבוע האם ניתן להגדיר אדם כסיעודי, נקבעו 6 קריטריונים אשר במידה ואדם אינו מסוגל לבצע לפחות 3 מתוכם באופן מלא אזי הוא ייחשב כסיעודי. קריטריוני ה- ADL הינם :
• קימה ושכיבה.
• לבישת בגדים ופשיטתם.
• ניקיון הגוף – להתרחץ.
• תנועה – התניידות בעזרת הליכה.
• אכילה ושתייה.
• שליטה על סוגרים.
במידה ואדם מבוטח בפוליסת ביטוח סיעודי, עליו להגיש בקשה מנומקת עם כל המסמכים הרפואיים הרלבנטיים ולעמוד במסגרת ועדה רפואית מיוחדת שבראשה רופא והיא תקבע באופן אובייקטיבי את חומרת מצבו. יש לציין כי גם תשישות נפש ומחלות קוגניטיביות אחרות (כגון אלצהיימר) כלולות בסוג ביטוח זה.
מתי כדאי לרכוש את הפוליסה?
למרות מה שמקובל לחשוב, ביטוח סיעודי מומלץ לרכוש כבר בגיל צעיר. מאחר והסיכוי שאדם צעיר יצטרך להפעיל את פוליסת הביטוח נמוך יותר מהסיכוי של אדם מבוגר יותר, הרי שהפרמיה החודשית עבורו נמוכה במיוחד ומעניקה לו את כל הזכויות. יחד עם זאת, ביטוח סיעודי חשוב ביותר דווקא עבור הדור הצעיר שכן דווקא הצעירים שנפגעים בתאונות או חולים במחלות קשות, זקוקים לתמיכה זמן רב יותר מקשישים ולכן מומלץ להם לרכוש ביטוח מתאים.
בסופו של דבר ביטוח סיעודי הינו גמיש יותר מהזכויות שיש לכל אחד מאתנו בביטוח הלאומי ומשלים אותו. זהו לא ביטוח שכדאי לוותר עליו, לא משנה מהו גילכם או מצבכם הרפואי כרגע.
לקבלת מידע נוסף על ביטוח סיעודי לחצו כאן